Site Overlay

Dags att göra upp med gamla traditioner?

För både människor och miljö. Och för din kalkyl.

Det finns många skäl att göra upp med en långlivad tradition inom byggbranschen – till exempel att ventilationskanaler måste vara gjorda av plåt. Med vår ventilationslösning får du ett resultat som är bra både för både människor och miljö. Och för din kalkyl.
Vår idé

Vår idé

Vi på Climate Recovery är övertygade om att ett cirkulärt byggande tillhör framtiden. Att fortsätta som hittills är varken klimatmässigt eller ekonomiskt hållbart. Och även om ventilations-systemet inte utgör den största delen i ett bygge är det en viktig del som måste fungera över tid och där varje förbättring sammantaget bidrar till en positiv inverkan på miljön.

Våra produkter

Våra produkter

En av de stora fördelarna med våra ventilationskanaler är att de är tillverkade av återvunnet material. I vår tillverkning använder vi oss i huvudsak av glaskross som smälts ner på nytt. Till det adderar vi en mindre mängd sand och soda. En annan fördel är att själva produktionsprocessen kräver upp till så mycket som 70 procent mindre energi jämfört med vad som krävs vid traditionell tillverkning av plåtkanaler.

Referenser

Referenser

Att våra lösningar fungerar finns det massor av goda exempel på. Climate Recovery har introducerats runt om i världen, med mer än tusen installationer globalt. Idag ligger vårt fokus på den europeiska ventilationsmarknaden.
Ta gärna en titt på hur Climate Recoverys kanalsystem används idag.